Dag van de Levensvragen

Activiteit:

Lancering Blended learning Ethiek & Zin in werk voor minder morele stress en meer werkgeluk

25 juni 2021
Hele dag

Locatie


Mag ik een cliënt weigeren te verzorgen als hij agressief is? Mogen we palliatieve zorg opstarten tegen de wens van de familie in?

Wat doe ik als een familie grote druk op mij uitoefent om iets te doen wat ik eigenlijk geen goede zorg vind?

Wat is eigenlijk goede zorg?

Allemaal dagelijkse situaties voor de meeste zorgprofessionals en af en toe krijgt je er ook echt buikpijn van. Morele stress noemen we dat, dat is een situatie waarin het schuurt of botst met je eigen waarden en normen. Morele stress kan je werkplezier ontnemen. In de zorg ontstaat vaak stress omdat zorgprofessionals te maken hebben met morele dilemma’s, daarbij moeten ze een besluit nemen onder tijdsdruk en met te weinig collega’s.

Hoe ga jij om met dilemma’s in je werk? Welke waarden en normen zijn voor jou daarin belangrijk? Hoe zorg je voor jezelf en collega’s of team?

Na een inleiding op ethiek en morele dilemma’s gaan we praktisch aan de slag met oefeningen om je eigen morele kompas beter in beeld te krijgen. We reflecteren op dilemma’s uit de je eigen praktijk en geven tips om de zorg voor zorgenden in jouw team vorm te geven. Het thema werkdruk en werkgeluk komen uitgebreid aan de orde. Hoe verklein je werkdruk en vergroot je werkgeluk? Soms heb je de tools daarvoor zelf in handen!

Herkenbaar? Zin om hiermee aan de slag te gaan binnen jouw eigen werkpraktijk?

Schrijf je dan in voor de blended learning ‘Ethiek & Zin in werk: voor minder morele stress en meer werkgeluk’!

Deze geaccrediteerde blended learning is geschikt voor zorgprofessionals en leidinggevenden uit de zorg en bestaat uit een e-elearning en twee interactieve sessies.

Terug naar overzicht alle activiteiten