Dag van de Levensvragen

Activiteit:

Webinar Aandacht voor levensvragen, van waarde voor iedereen

25 juni 2021
12:30 - 14:00

Locatie


De 7 centra voor levensvragen in Midden-Nederland organiseren op 25 juni tussen 12:30 en14:00 een webinar met 7 geestelijk verzorgers, die in 7 verschillende breakoutrooms 7 thema’s behandelen.

Voor wie: Professionals werkzaam in de zorg & geïnteresseerden in levensvragen
Aanmelden: centrumvoorlevensvragen.nl, er zijn geen kosten aan verbonden

Een levensvraag is een hele gewone vraag. Een vraag die gaat over wat voor jou van waarde is. Rondom ingrijpende gebeurtenissen, zoals een overlijden, een ernstige ziekte, verlies van werk of rondom het ouder worden, kunnen deze vragen lastiger te beantwoorden zijn. Wat heb ik nu nog? Hoe ga ik nu verder? Je kunt er over praten met een geestelijk verzorger. Aan het Centrum voor Levensvragen Midden Nederland is een grote en gevarieerde groep geestelijk verzorgers verbonden die gratis gesprekken aanbiedt bij mensen thuis (of via telefoon of beeldbellen). Daarnaast geven ze trainingen en workshops aan zorgverleners over het ontdekken van levensvragen bij patiënten en cliënten.

Dag van de Levensvragen
Op vrijdag 25 juni is het De dag van de Levensvragen. Speciaal voor deze gelegenheid organiseert Centrum voor Levensvragen Midden Nederland een Webinar voor iedereen die wel eens kampt met levensvragen en voor professionals in de zorg die wel eens cliënten of patiënten zouden willen doorverwijzen. Zeven geestelijk verzorgers staan voor je klaar om je op verschillende onderwerpen te informeren en met je in gesprek te gaan. Je kunt zelf kiezen welk thema je het meeste aanspreekt.

Webinar
Het Webinar start met een korte inleiding over wat levensvragen nou eigenlijk zijn, daarna gaan we uit elkaar in de break out rooms en het laatste kwartier sluiten we gezamenlijk af. De thema’s om uit te kiezen zijn:
1. Luisteren in lagen – Margot van Veen
2. Troosten, hoe doe je dat als zorgverlener? – Willem Blokland
3. Op zoek naar innerlijke ruimte – Eva Smit
4. Levensvragen:-Wat zijn het?-Hoe herken je ze?-Wat doe je ermee? – Marjanne Lam en Judith
Goossens
5. Hoe ga je als zorgverlener om met islamitische cliënten en hun naasten? – Dick Eric van Dorsten
6. Hoe ga je als oudere om met zingeving? – Suzette van IJssel
7. Aandacht voor rouw & verlies – Marije Vermaas

Aanmelden en meer informatie
Meer inhoudelijke is te vinden op de website: www.centrumvoorlevensvragen.nl. Daar kan je je aanmelden via een webformulier en aangeven welk thema je het meeste aanspreekt. We doen ons best om alle deelnemers ook in te delen bij het thema van hun keuze. Heb je vragen, neem dan contact op met: Robin Zuidam via zuidoostutrecht@centrumvoorlevensvragen.nl.

 

Webinar Aandacht voor levensvragen, van waarde voor iedereenTerug naar overzicht alle activiteiten