Dag van de Levensvragen

Op 25 juni is het de Dag van de Levensvragen. Op deze dag van de levensvragen willen wij aandacht vragen voor het gesprek over levensvragen en voor geestelijke verzorging. Wat zijn levensvragen? Levensvragen hebben we allemaal. Levensvragen komen meestal op als je leven niet meer vanzelfsprekend is. Dit gebeurt wanneer er je een bijzondere gebeurtenis meemaakt zoals de geboorte van een kind. Maar vaak ook bij moeilijke gebeurtenissen in je leven. denk aan ziekte of een beperking, opsluiting of uitzending, een relatiebreuk, verlies of trauma. Het zijn situaties waarin je je afvraagt waarom het jouw overkomt en hoe je verder moet. Levensvragen zijn alledaagse vragen: wat maakt voor iemand de dag de moeite waard, waar ‘doet iemand het voor’? Maar het zijn ook vaak grote vragen naar de zin en de bedoeling van het leven. Op deze vragen heb je niet altijd meteen een antwoord. Daarom worden ze ook wel ‘trage vragen genoemd. Het zijn vragen waar je tijd voor moet nemen om over na te denken, die reflectie vergen. Soms liggen levensvragen verborgen onder gevoelens van boosheid, angst en verdriet. Of ze liggen verscholen onder lichamelijke of psychische klachten. Levensvragen stellen en beantwoorden, helpt je om je leven te waarderen en betekenis te geven. In gesprek gaan over onze levensvragen doen we vaak met onze partner, familie of vrienden en soms ook met een professional zoals een geestelijk verzorger. Ben jij geestelijk verzorger, welzijnswerker, professional of vrijwilliger? Werk je in een ziekenhuis, bij defensie of politie, in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg of palliatieve zorg of verbonden aan een centrum voor levensvragen? En wil je meer aandacht voor levensvragen en hoe mensen daarover in gesprek kunnen gaan? Grijp dan deze dag aan om meer bekendheid te genereren en organiseer een activiteit voor jouw collega’s, verwijzers en (potentiële) cliënten! Doe mee! Hier kun je je activiteit aanmelden. Voorbeelden van activiteit die je kunt organiseren in jouw regio, instelling of organisatie zijn:

  • Een webinar over levensvragen en geestelijke verzorging.
  • Een scholing of les over levensvragen. Vind je het lastig dit zelf te maken, kijk dan hier voor een voorbeeld powerpoint over geestelijke verzorging
  • Een workshop over een specifieke levensvraag, bijvoorbeeld eenzaamheid, afscheid nemen, verlieservaring of schuld
  • Een posteractie, wij hebben de poster al voor je gemaakt!
  • Een flyer actie, visitekaartjes over geestelijke verzorging zijn gratis op te vragen via ons contactformulier (onderaan)
  • Een levensvragenontbijt. Organiseer een ontbijt en vertel tijdens het ontbijt over levensvragen en wat geestelijke verzorging daarin kan betekenen. Dit kun je ook digitaal organiseren!
  • Een inloopochtend
  • Heb je meer suggesties, geef het door en wij plaatsen het op de website!

Meer info en contact: geestelijkeverzorging.nl/over-ons

De agenda met activiteiten vind je hier: geestelijkeverzorging.nl/agenda-dvdl

 

Uitgelicht:

Levensvragen op de kaart

25 juni 2021 - 25 juni 2022
Deze activiteit begint om: 00:00 uur ,

Reliëf Jaarcongres 2022

24 juni 2022
Deze activiteit begint om: 10:00 uur De Schakel, Nijkerk
Reliëf Jaarcongres 2022

Symposium VGVZ

20 juni 2022
Deze activiteit begint om: 10:00 uur Seats2Meet Utrecht, Utrecht

Workshop 'Praktisch aan de slag met zingeving: creëer meer betekenis in je dagelijks leven.'

25 juni 2022
Deze activiteit begint om: 13:00 uur Seldenryck, Reek
Workshop 'Praktisch aan de slag met zingeving: creëer meer betekenis in je dagelijks leven.'

Sta stil bij levensvragen op Instagram

25 juni 2022
Deze activiteit begint om: 00:00 uur ,
Sta stil bij levensvragen op Instagram