Dag van de Levensvragen

Activiteit:

Humanistische wandeling: Wereldhumanismedag

20 juni 2022
19:30 - 21:30

Locatie
Frankendael Park


Om Wereldhumanismedag te vieren, organiseren wij de avond ervoor een humanistische wandeldialoog. Een wandeling waarbij we stilstaan bij de waarden en idealen van het humanisme. Sluit je aan bij deze speciale wandeling in Amsterdam.

Wandel mee door Amsterdam Oost en Amsterdam Centrum, langs enkele speciale banken in Amsterdamse stadsnatuur, die onderdeel zijn van de Spinozafietsroute. Tijdens de wandeling staat verbondenheid centraal, een van de kernwaarden van het humanisme. We reflecteren met elkaar op de verbinding met de natuur en wat deze voor ons betekent, aan de hand van de omgeving en podcasts waarin wetenschappers zoals Robert Dijkgraaf, filosofen en Amsterdammers aan het woord komen over mens en natuur.

We gaan de dialoog aan met elkaar over wat het betekent om (samen!) mens te zijn in relatie tot de natuur. We onderzoeken met elkaar eigen ervaringen aan de hand van thema’s uit de podcasts. Zoals: wanneer raakt de natuur jou? Wanneer voel je juist geen verbinding met de natuur? Biedt de natuur ook ervaringen van ontzag, van dat wat onszelf overstijgt, van dankbaarheid misschien?

Beginpunt van de wandeling is Park Frankendael, we eindigen bij Artis. De wandeling wordt begeleid door humanistisch geestelijk verzorger Beate Giebner en filosoof Nanda van BodegravenWe nodigen je van harte uit om deze wandeldialoog mee aan te gaan. Vergeet niet je telefoon en oordopjes mee te nemen!

N.B.: Deze wandeling zit helaas vol maar er zijn door heel Nederland evenementen en wandelingen georganiseerd in de periode van 17 juni t/m 24 juni.
Zie deze link: https://www.humanistischverbond.nl/agenda/
Terug naar overzicht alle activiteiten