Dag van de Levensvragen

Activiteit:

Meet-up Opveren na corona, hoe versterk je de mentale en fysieke veerkracht van Amsterdamse senioren?

23 juni 2022
09:30 - 12:00

Locatie
Uilenburgersjoel


 

Opveren na corona

Hoe versterk je de mentale en fysieke weerbaarheid van Amsterdamse senioren?

23 juni van 09.30-12.00, met lunchpakketjes

Een meet-up voor welzijnscoaches, buurtteammedewerkers die contactpersoon zijn voor de huisarts, poh-ers , fysiotherapeuten, ergotherapeuten en wijkverpleegkundigen.

 

Accepteer de uitnodiging als we je kunnen verwachten. Ook voor anderen  interessant? Stuur de uitnodiging door! Het programma verschijnt hier in week 22.

 

 

“Ik zie veel ouderen die door corona veel te weinig in beweging zijn gekomen. Met verlies aan spierkracht en balans tot gevolg. En dus een extra hoog risico op vallen met vaak ernstig letsel.””

 

 

”Heel lief dat de kinderen en kleinkinderen afstand hielden maar wel de boodschappen deden. De keerzijde is wel dat mevrouw van 86 veel inactiever werd, bang was om te vallen en het huis niet meer uitkwam. Dat is nog steeds zo en ik zie haar vereenzamen. Die cirkel moet doorbroken!” “We zien dat mensen er behoorlijk alleen voor hebben gestaan in coronatijden, dierbaren verloren zijn, netwerken zagen uitdunnen. Zij maken de balans op en zeggen: heeft het leven nog wel zin? Er komen veel zingevingsvragen op ons af.”

 

 

Een greep van wat we hebben terug gehoord. Herkenbaar? Jij zult vergelijkbare casuïstiek

tegenkomen in je praktijk. De impact van corona is groot, op fysiek en mentaal vlak. We zien met name onder de groep senioren het aantal schrijnende situaties toenemen. Daar willen we wat aan doen! En delen wat werkt, want we zijn ook benieuwd naar de positieve kanten. Op 23 juni gaan we met elkaar in gesprek. Vanuit verschillende invalshoeken en met verschillende handvatten en interventies.

 

Je komt toch ook? Accepteer dan deze uitnodiging.

 

Nadere informatie

09.00-09.30 uur                 inloop

09.30-12.00 uur                 programma

12.00-12.30 uur                  napraat en lunchpakket

De meet-up wordt georganiseerd door

Welzijn op recept Amsterdam

Laat je niet vallen, GGD

Centrum voor levensvragen Amsterdam

Meer weten? Mail: e.tas@amsterdam.nl

Terug naar overzicht alle activiteiten