Dag van de Levensvragen

Activiteit:

Je leven in één herinnering – online interactieve lezing

25 juni 2022
11:00 - 12:00

Locatie


Stel dat je maar één herinnering uit je leven mee mag nemen naar de eeuwigheid, alle andere worden gewist. Welke kies je dan?

Onderzoeker, auteur en organisatiecoach Jacky van de Goor verzamelde in de loop van de jaren honderden herinneringen van mensen in antwoord op deze vraag. Vorig jaar promoveerde zij op een onderzoek naar de diepere betekenis van deze momenten. Opvallend genoeg blijkt dat veel dingen waar we ons doorgaans druk over maken niet de dingen zijn die er werkelijk toe doen. De verzameling herinneringen vormt een spiegel op onze moderne samenleving en roept vragen op over geluk en ongeluk, over welvaart en welzijn. Het laat zien dat, hoe verschillend wij mensen ook zijn, we allemaal verbonden zijn op dezelfde thema’s.

In deze interactieve online lezing neemt Jacky je mee in de belangrijkste bevindingen van haar onderzoek. Daarnaast maak je kennis met de methode die zij ontwikkelde, die helpt om te ontdekken wat die ene herinnering je leert over jezelf en wat er echt toe doet. Een methode gebaseerd op de narratieve psychologie, ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en verfijnd door jarenlange toepassing in de praktijk.

Doe mee en ervaar het zelf!

Meld je aan door een mailtje te sturen aan jackyvandegoor@legende-advies.nl. Je ontvangt dan een zoom-link voor de online bijeenkomst. Deelname is gratis.

Dr. Jacky van de Goor werkt aan vitale mensen en vitale organisaties. Zingeving staat daarin centraal. Zij werkt vanuit haar eigen bureau Legende en is als docent Positive Psychology & Wellbeing verbonden aan Tilburg University. Ze is auteur meerdere boeken over zingeving en geluk, waaronder Je leven in één herinnering, Losbrekers voor meer plezier en Hartelijk georganiseerd Meer informatie www.legende-advies.nl

Je leven in één herinnering - online interactieve lezingTerug naar overzicht alle activiteiten