Geestelijke verzorging bij jou thuis

Als je thuis woont kun je begeleiding krijgen van een geestelijk verzorger. Geestelijke verzorging thuis is er voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning bij vragen over het leven. Of je nu wel of niet gelooft.

Van jong tot oud, iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met ingrijpende veranderingen. Van een relatie die stukloopt, verlies van werk of gezondheid, de geboorte van een kind, of afscheid van een naaste. Deze veranderingen brengen levensvragen met zich mee. Zulke vragen zijn normaal en horen bij het leven. En ze zijn niet altijd eenvoudig te beantwoorden.

Het kan dan prettig en zinvol zijn om te praten met iemand die hier speciaal voor is opgeleid. Een vertrouwelijk gesprek met een geestelijk verzorger kan opluchten, ondersteuning geven bij het nemen van belangrijke beslissingen of nieuw perspectief bieden om weer verder te kunnen. Dit kan nu in jouw vertrouwde thuissituatie.

Het is eenvoudig om (zonder doorverwijzing) in contact te komen met geestelijke verzorging. Meer over de mogelijkheden vind je hieronder.

Vergoedingen en contact

Ik ben 50 jaar of ouder

Voor mensen ouder dan 50 jaar worden een aantal gesprekken vergoed via een Centrum voor Levensvragen. Kijk op de kaart voor een centrum in de buurt of bel met het landelijk nummer: 085 00 43 063.

 

Ik of mijn naaste is ongeneeslijk ziek, kwetsbaar, of in de laatste levensfase

Voor volwassenen die ongeneeslijk ziek of kwetsbaar zijn en hun naasten wordt een aantal gesprekken met een met een geestelijk verzorger vergoed via een Centrum voor Levensvragen. Kijk op de kaart voor een centrum in de buurt. Of bel het landelijk nummer: 085 00 43 063.

Ik ben kind of ouder van een kind

Gezinnen met een kind met een ernstige ziekte krijgen een aantal gesprekken met een geestelijk verzorger vergoed via het regionale Netwerk Integrale Kindzorg. Kijk op de kaart voor een netwerk in de regio of bel het landelijk nummer: 085 00 43 063.

Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

Ik ben nog geen 50 jaar

Voor mensen jonger dan 50 jaar worden de gesprekken niet vergoed. Wel is het mogelijk om via het Centrum voor Levensvragen in contact te komen met een geestelijk verzorger. De kosten van het consult of de consulten zijn dan voor eigen rekening. In sommige gevallen is het mogelijk om via de aanvullende verzekering gesprekken te vergoeden. Dit kan slechts bij een beperkt aantal geestelijk verzorgers.

Ik woon in het aardbevingsgebied Groningen

Voor mensen in Groningen die getroffen zijn door de aardbevingsproblematiek wordt geestelijke verzorging bekostigd. Op de website GVA Groningen vind je meer informatie over geestelijke verzorging in het aardbevingsgebied.

Raadpleeg de kaart voor ondersteuning bij jou in de buurt